Salam,
Dah lama sangat saya tak update blog ni..
InsyaAllah saya akan cuba update blog ni dgn aktiviti-aktiviti terbaru HAnA Bakery.
Kelas masakan masih berjalan seperti biasa, setiap sabtu dan ahad:
1. Kelas Roti/Bun (RM150/pax)
* Mempelajari cara membuat doh manis yang boleh digunakan untuk membuat pelbagai jenis roti/bun.
* Belajar membentuk 20 roti/bun dgn pelbagai topping & filling. Antaranya:-- Mini Pizza- Red Bean- Sosej Roll- Triangle Bun- Square Bun- Cheese Bun- Braided Bun- Mexican Bun
2. Kelas Kek & Hiasan (RM150/pax)
* Belajar membuat kek:- kek coklat moist- Kek span vanilla- Kek span coklat- Kek lobak- Kek Cheese- Tiramisu
* Belajar menghias kek menggunakan pelbagai topping:- Fresh cream- cream cheese- Topping Fudge- Ganache- Butter Cream
3. Kelas Cupcake & Hiasan (RM100/pax)
* Membuat kek butter badam & coklat
* Membuat kek span
* Menghias cupcake menggunakan:- Butter cream- butter ising- chocolate frosting- piping jelly
4. Kelas coklat (RM200/pax)
*Teori mengenai coklat
* Belajar membentuk coklat menggunakan real coklat dan juga compound.
* Teknik Tempering untuk real coklat -teknik yang amat mudah, boleh buat sendiri di (rumah)
* Belajar membuat inti untuk praline
Sebagai menghargai sokongan yang diberikan, bagi yang menyertai kelas masakan sebanyak 2 kali, maka secara automatik mereka akan menjadi ahli HAnA Bakery, yang akan menerima beberapa keistimewaan. Antaranya:
1. Diskaun untuk kelas berikutnya sebanyak 15%.
2. Berpeluang membekalkan kek/biskut/kuih kepada HAnA bakery terutama di waktu-waktu puncak.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment